Nachtlenzen

De nachtlens is een vormstabiele lens die je ’s nachts draagt. De lens verandert je oog zodat je zicht de dag(en) erna zonder bril goed is en goed blijft. Hierdoor hoef je overdag niets te dragen. Nachtlenzen zijn daarmee een gezond alternatief voor laseren.

Succes bij min-sterktes

Sinds 2003 werken wij met de nachtlenzen. Door jarenlange ervaring weten we precies wat de nachtlens kan, maar ook wat hij niet kan. De lens blijkt uitermate succesvol bij minsterktes. Het slagingspercentage is tot een sterkte van -3 bijna 100%. Sterktes tot -4,5 zijn niet altijd haalbaar en de kans op succes neemt af naarmate de sterkte hoger wordt. Helaas werkt de lens helemaal niet bij plus-sterktes. En ook bij leesbrillen zijn de mogelijkheden beperkt.

Beheersing van oplopende sterktes bij jonge kinderen

De nachtlens heeft de afgelopen 10 jaar laten zien dat wij bij kinderen de oplopende (min) sterktes kunnen bedwingen. Met succes zijn al veel 8-12 jarige begonnen aan deze manier van lensdragen. Graag informeren wij over dit fenomeen.

Wegschroeien of wegmasseren?

De nachtlens is een heel goed alternatief voor een laserbehandeling. Wij zijn niet bij voorbaat negatief over laseren; we willen je goed informeren. Zo is het belangrijk je te realiseren dat laseren een onomkeerbaar proces is en heel soms zonder het gewenste succes. Het effect van nachtlenzen is minstens zo goed als laseren en dit proces is wel omkeerbaar mocht het niet het gewenste resultaat geven.

Nachtlenzen hebben geen draagproblemen zoals die voorkomen bij gewone contactlenzen. Droge ogen hebben geen invloed bij het nachtelijk dragen van lenzen. Ook infiltraten in het hoornvlies, vaatingroei en infecties hebben minder kans bij nachtlenzen dan bij alle andere soorten lenzen.

Wat kosten nachtlenzen?

Je kunt gebruikmaken van het (N)acht (L)ens (P)lan Je betaalt bij instap €299,- en dan maandelijks €16,- via automatische incasso. Bij vervanging kosten nieuwe lenzen €75,- per stuk (contactlensvloeistof niet inbegrepen). Wij hebben EXTRA VOORDEEL toegevoegd aan het NLP. Onze abonnementshouders krijgen namelijk nu ook korting op de aanschaf van brillen (15%) en zonnebrillen (10%). De KORTING is onbeperkt te benutten zolang het NLP loopt.

Buiten het serviceplan kosten nachtlenzen €449,- en de gebruiksduur is 1 jaar. Bij vervanging kost de lens €172,50 per stuk.

Wij zijn zo overtuigd van onze nachtlenzen dat je ze drie maanden zonder eigen risico kunt proberen.

Meer weten?

Je kunt vijf dagen per week bij ons terecht, liefst op afspraak.

Instructie

Bekijk onderstaande filmpjes voor instructie!

Nachtlenzen inzetten »

Nachtlenzen uitnemen en reinigen »